SUUNNISTUS

Anjalan Liitto sijalle 283 Jukolan viestissä Kangasalassa 15-16.6.

Kangasalan Jukolan osallistujamäärä 20592 on jälleen uusi ennätys, joten nähtäväksi jää pystyykö Rovaniemen yötön yö vuonna 2020 houkuttelemaan suunnistajia yhä enemmän.
Anjalan Liiton seitsikko suunnisti sijalle 283. Joukkueessa juoksivat: Mikko Maaranen, Tommi Lavonen, Antti Häkämies, Samu Pylvänäinen, Henna Pylvänäinen, Heikki Tonteri ja Tuomas Grönman. Juokolan viestin voitti Stora Tuna OK Ruotsista ja Venlojen viestin Fredrikstad SK Norjasta. Tampereen Pyrintö nappasi kolmannen sijan sekä Jukolan että Venlojen viestissä.
TULOKSET
Valokuva: Tommi Lavonen


Elina Kukkasjärvi suunnisti Anjalan Liiton mestaruuteen 13.8.

Aluksi pahoittelut tulosten viivästymisestä. Tulokset eivät saapunneet päivittäjän s-postiin vaan katosivat johonkin bittiavaruuteen. Mutta tässä nä nyt ovat eli Anjalan Liiton mestaruussuunnistukset pidettiin 13.8 Korvenkankaalla. Anjalan Liiton mestariksi suunnisti tarkalla suunnistuksella Elina Kukkasjärvi. Toiseksi sijoittui Jarno Kiintola ja kolmanneksi Eerik Sihvola. Lyhyen radan nopein oli Kauko Seitsonen ennen Tuomas Tonteria (12 v.) Kolmas lyhyellä radalla oli ikänuori Mauri Karnaattu. Kaikkiaan Korvenkankaaan maastossa kisaa osallistui 19 pihkaniskaa. Pitkällä radalla oli tulosten laskennassa käytössä ikä- ja sukupuolihyvitykset. Ratamestarina toimi ansiokkaasti Hannu-Pekka Pukema. PITKÄN RADAN TULOKSET------LYHYEN RADAN TULOKSET-----RASTI VÄLIAJAT----- RATAKARTTA PITKÄ-----RATAKARTTA LYHYT.


Anjalan Liitto 214. Lahti-Hollola Jukolassa 16-17.6

Hollolan Hälvälässä suunnistettu järjestyksessään 70. Jukolan viesti oli osallistujamäärältään suurin. Erityisesti naisten joukkueiden määrä on lisääntynyt merkittävästi. Miesten joukkueita oli mukana 1892 ja naisten 1618 kpl. Poikkeavaa tässä Jukolassa edellisiin verraten oli vaativa suppamaasto.
Anjalan Liiton Jukola-joukkue Antti Häkämies, Tommi Lavonen, Ari Mikkelä, Mikko Maaranen, Heikki Tonteri, Antti-Markus Kirssi ja Tuomas Grönman viiletti sen verran väkevästi, että tuloksena oli loistava sijoitus 214. Todennäköisesti oli kyseessä Anjalan Liiton paras Jukolan viestin saavutus koskaan. Yhteistä näille "metsien samoojille" on tietty, että ovat viihtyneet ja viihtyvät hyvin myös suksien päällä. Onnittelut Seitsemälle Veljekselle ! LIITON JOUKKUEEN OSUUSAJAT TAPAHTUMAN SIVUSTOLLE


Hannu-Pekka Pukema suunnisti Anjalan Liiton mestariksi!

Anjalan Liiton suunnistusmestaruuskisat pidettiin 15.8 Huhdanniemellä. Pitkän radan vauhdikkain oli Hannu-Pekka Pukema.. Toiselle sijalle suunnisti Heikki Tonteri ja kolmas oli Jukka Sakki. Pitkällä radalla oli käytössä ikä- ja sukupuolihyvitykset. Lyhyen radan vauhdikkain oli Tuomo Leino. Vaativat radat Huhdanniemen maastoon oli suunnitellut Jarmo Söyring. SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUJEN TULOKSET


HENNA PYLVÄNÄINEN SUUNNISTI ANJALAN LIITON MESTARUUTEEN

Seuran suunnistusmestaruuskisat pidettiin 8.8 Korvenkankaalla. Henna Pylvänäinen suunnisti tarkalla ja vauhdikkaalla menolla seurahistorian ensimmäiseen naispuolisen voittamaan suunnistusmestaruuteen. Toiseksi tuli tarkalla suunnistuksella Jukka Sakki ja kolmanneksi vauhdikas Jani Söyring. Mestaruussuunnistuskisassa oli käytössä ikä- ja sukupuolihyvitykset. Lyhyen radan nopein oli Kauko Seitsonen. Kaikkiaan 15 pihkaniskaa osallistui mestaruussuunnistustapahtumaan. Haastavat radat oli laatinut edellisvuoden voittaja Eemil Sakki.
SUUNNISTUSMESTARUUSKISAT 2016 TULOKSET
TULOKSET ILMAN HYVITYKSIÄ
RASTIVÄLIAJAT

ANJALAN LIITTO 254. LAPPEE-JUKOLASSA

Lappee-Jukolaan sään haltija toi myrskyistä keliä, mutta eihän se estänyt järjestäjiä ja kilpailijoita suoriutumasta kullekin annetuista haasteista. Anjalan Liiton "kuusi veljestä" vahvistettuna yhdellä "Venlalla" rastitteli sijalle 254 aikaan 11.24,00. Joukkueessa juoksivat: Tommi LavonenAntti-Markus KirssiAntti Häkämies, Tero Suutari, Tuuli Suutari, Heikki Tonteri ja Tuomas Grönman. TULOSSIVULLE

ANJALAN LIITTO LOUNA-JUKOLASSA KELPO TULOKSEEN

Paimiossa Louna-Jukolan järjestelyistä vastasivat Paimion Rasti ja Turun Suunnistajat. Anjalan Liitto sai jalkeille iskukykyisen ja juoksuvoimaisen seitsikon. "Seitsemän veljestä" koostui jäsenistä: Antti Häkämies, Antti-Markus Kirssi, Tommi Lavonen, Henna Pylvänäinen, Oskari Nyman, Heikki Tonteri ja Tuomas Grönman. Eli yksi "Venlakin" oli joukossa, mutta Pylvänäinen onkin ikäisissään Suomen kärkisuunnistajia. Liiton joukkue ylsi hienosti sijalle 313. loppuajalla 11.49,13. Maaliin saapui 1513 joukkuetta hyväksytyllä suorituksella. TULOKSET

EEMIL SAKKI SUUNNISTI SEURAN MESTARUUTEEN

Anjalan Liiton suunnistusmestaruuskisat pidettiin 17.8. Ratamestari Hannu-Peka Pukema oli laatinut haasteelliset mutta vauhdikkaat radat Ummeljoen Sulennon maastoon. Tulosten laskennassa käytettiin ikä- ja sukupuoli hyvityksiä. Seuran mestariksi suunnisti sujuvalla ja tarkalla suunnistuksellaan 17 -vuotias Eemil Sakki. Toiseksi sijoittui kokenut Tero Suutari ja kolmas oli tuore aviomies Jani Söyring. Lyhyen radan paras oli Lasse Hovi, joka on todellinen pitkän linjan pihkaniska. TULOKSET 17.8.VÄLIAJAT SUUNNISTUSAJAT

HANNU-PEKKA PUKEMA SUUNNISTI SEURAN MESTARUUTEEN 11.8

Seuran suunnistusmestaruuskisat pidettiin 11.8 Muhmäen haastavissa maastoissa.Tulosten laskennassa käytettiin ikä ja sukupuolihyvityksiä. Hannu-Pekka Pukema suunnisti tarkasti ja piti parasta vauhtia vieden seuran mestaruuden muutaman minuutin marginaalilla. Toiseksi tuli hienosti nuori 15 vuotias hiihto- ja suunnistuslahjakkuus Henna Pylvänäinen ja kolmanneksi hyvän suunnistuksen tehnyt Tommi Lavonen. Lyhyen radan mestariksi suunnisti Kauko Seitsonen. Toinen oli vain 12 s jäänyt kokenut konkari Mauri Karnaattu. Kolmanneksi suunnisti nuori Oona Hannula. Ratamestarina hääri A. Mallat. SUUNNISTUSMESTARUUS 11.8 TULOKSET. SUUNNISTUSMESTARUUS 11.8 VÄLIAJAT.

Eemil Sakki suunnisti seuran mestaruuteen 12.8

Suunnistusmestaruus ratkottiin 12.8 Ummeljoella Pyöräskukkulan maastossa. H-P Pukeman rakentamilla vaativilla radoilla saatiin hyvitysjärjestelmällä mielenkiintoinen kamppailu voitosta. Pitkän radan mestaruuden vei vielä 15-vuotias Eemil Sakki upeasti suunnistaen. Eemil on nuorin voittaja seuran mestaruussuunnistushistoriassa. Toiseksi suunnisti Tommi Lavonen ja kolmas oli Jukka Sakki. Lyhyen radan voittaja oli Tuomo Leino, toinen Kauko Seitsonen ja kolmas Arttu Sakki. Kilpailun TULOKSET ja RASTIVƒLIAJAT.


Anjalan Liiton suunnistusmestaruus 2012 Hannu-Pekka Pukemalle

Anjalan Liiton suunnistusmestaruuskilpailut pidettiin 21.8 Rajakallion hyppyrimäen maastoissa. Ratamestari Jarmo Söyring oli laatinut haasteellisen "perhos-lenkit" sisältävän 5,2 km pitkän radan. Pidemmän radan kilpailuun osallistui kaikkiaan 21 pihkaniskaa ja rata oli siis kaikkille sama, joten lopullisten tulosten laskennassa käytettiin ikä- ja sukupuolihyvityksiä. Vauhdikkaimmin radan selvitti ja sammalla vuoden 2012 Anjalan Liiton suunnistusmestariksi "kruunattiin" Hannu-Pekka Pukema. Toiseksi suunnisti Jukka Sakki ja kolmanneksi Jari Tuviala. Lyhyen radan(2.1 km) kiersi Veikko Hasu. Tulokset saat auki seuraavasta linkistä:
ANJALAN LIITON SUUNNISTUSMESTARUUSTULOKSET.


Tommi Lavonen suunnisti seuran mestaruuteen huhdanniemellä 8.8.2011

Seuran suunnistusmestaruuskilpailut pidettiin 8.8 Huhdanniemen maastossa. Tommi Lavonen oli nopein Jani Söyringin laatimalla suunnistuksellisesti haastavalla 4.8 km pitkällä ja 16 rastipistettä sisältäneellä radalla. Kilpailu oli historian tiukin, sillä kilpailun kärkikolmikko mahtui tasoitusajoilla laskettuna 8 sekunnin sisään. Lyhyen radan nopein oli Eemil Sakki (13 v). Kilpailun tulokset löytyvät
tästä.


Jukolan Viesti 19-20.6.2011 Virolahti

Anjalan Liiton pihkaniskoja osallistui viime viikonloppuna (19-20.6) Jukolan-viestiin Virolahdella. Liiton suunnistajat löysivät rastit hienosti vaikeassa ja haastavassa maastossa ja saavuttivat sijan 715. Kaikkiaan viestiin starttasi 1499 joukkuetta. Liiton joukkueessa suunnistivat järjestyksessä Pekka Vakkari, Pentti Vakkari, Heikki Tonteri, Jukka Sakki, Eero Sihvola, Jari Pylvänäinen ja Janne Jokiranta. Anjalan Liiton suunnistajien tulokset


Suunnistusmestaruuskilpailut 2010

Suunnistusmestaruuskisat pidettiin maanantaina 9.8.2010 Junkkarin hiihtomajalla. Junkkarinvuoren haasteelliseen ja tarkkuutta vaativaan maastoon osallistui 19 pihkaniskaa. Eerik Sihvolan suunnittelemilla radoilla erottuivat kyllä "jyvä akanoista". Liiton mestariksi suunnisti pitkällä radalla Jani Söyring ajalla 44.26. Lyhyen radan nopein oli Kauko Seitsonen. Tulokset löytyvät tästä.


Suunnistusmestaruuskilpailut 2009

Eerik Sihvola oli A-radan (4.5km) ykkönen Anjalan Liiton suunnistusmestaruuskilpailuissa 24.8 ajalla 40.22. Jarmo Söyring löysi rastit hopean arvoisesti (44.19) ja Vuokko Suutari piti yllä naisten mainetta juosten pronssille (45.34). A-radalla mestaruutta havitteli 17 "pihkaniskaa".

B-radan (3.1km) nopein oli Kauko Seitsonen 42.38, toinen Esa Törö 62.58 ja kolmas Anne Mattila 67.00.

Koska kaiken ikäiset kilpailivat samassa sarjassa, oli käytössä tasoitukset eli nuorten ja veteraani-ikäisten loppuajoista vähennettiin tietty minuuttimäärä. Rastit oli piilotettu Junkkarin hiihtomajan läheiseen ja ilmeisen vaativaan maastoon.

Tulokset.

Kuntojaosto

pj. Timo Nyman
Mauri Karnaattu
Jouko Mattila
Taisto Mikkelä
Sinikka Söyring
Rauno Virtanen

UKKOJUMPPA

Norjat ja notkeat sekä jäykät ja kankeat ukkojumppailevat ja lentopalloilevat Urskilla syksystä kevääseen keskiviikkoisin klo 18:30.

Ukkojumppa on pitkään liikuttanut varttuneempia miehiä, joskin mukana on myös nuorempiakin "ukkoja". Mauri Karnaattu on vetänyt ansiokkaasti jo kymmeniä vuosia tätä hauskaa liikuntatuokiota, jossa keho sekä psyyke saa uutta puhtia arjen askareisiin ja haasteisiin. Jumpan jälkeen pelataan aina lentopalloa. Vakituisina vetäjinä toimivat myös Esa Greijus ja Tuomo Leino.

Tässä kuvallisia todisteita siitä, että notkeita poikia vielä ollaan:

Lentopallo on hauska peli myös "ukoille": • KITE-TURNAUS KOUVOLAN LYSEON SALISSA 16.4.2016
  • Ankkapurhan Tikrut osallistui ensimmäistä kertaa Kite-turnaukseen. Turnauksessa oli mukana 8 joukkuetta, joten pelattiin ensin kaksi kolme peliä käsittävää alkulohkoa. Tämän jälkeen palloiltiin vielä sijoitusottelut.
   Anjalasta oli mukana toinenkin joukkue eli Korvenkylän Jäykkien peliryhmä nimellä Anjala. Turnaus oli hyvin järjestetty ja Lyseon sali hyvä paikka pelailla. KoLe:n junnutytöt pitivät kahviota ja hoitivat tuomaroinnin. Jälkipelit pelattiin Mielakassa.
   Tikrut pelasivat hyvin, mutta muut pelasivat vielä paremmin. Tikrujen sijoitus kahdeksas ja Anjala oli seitsemäs. Tikrut eivät selvinneet turnauksesta vahingoitta, sillä päähakkuri Juha-Matti Olkkonen pyöräytti nilkkansa pahoin ensimmäisen ottelun alkuminuuteilla. Toinen takaisku oli kun Tuomo Junkkarin silmälaseista irtosi linssi. Muut tikrut turnauksessa: Asmo Greijus, Esa Greijus, Tapio Lappalainen, Timo Nyman ja Vesa Vanhala. KUVAGALLERIA

 • LAVATANSSIJUMPPAA ANJALAN URHEILUTALOLLA 5.12.2014
  • Kaisa Kuoppamäki Anjalan Jumppaseurasta veti ukkojumppaajille ansiokkaasti lavatanssijumppaa puolen tunnin verran. On todettava, että jumppa oli hauskaa, tehokasta ja rytmillistä sekä hyvää vaihtelua normaaliin jumppaamiseen. Ainakin tangon, valssin ja humpan tahdissa mentiin, mutta ilman partneria kylläkin. Kiitokset vielä Kaisalle kaikkien ukkojumppalaisten puolesta.

  SAUVAKÄVELY


  24 tunnin sauvakävely on järjestetty jo 8 kertaa. Ensimmäisenä vuonna tunnin suorituksia kertyi 260 kpl, jolloin Antti Häkämies (AnjLin hiihtäjä) käveli 9 tuntia. Siitä ennätykset paranivat ja v. 2007 Titta Grönman (AnjLin kilpakävelijä) sauvakäveli huikeat 24 tuntia.


  Ajankohtaista

  X 24h SAUVAKÄVELYTAPAHTUMA ANJALASSA 20-21.5.2011


  24H sauvakävelyssä tehtiin jälleen komea uusi suoritusennätys 1631. Vuonna 2009 suorituksia oli 991 ja viime vuonna 1227 suoritusta eli ollaan eksponentiaalisesti nousevalla käyrällä. Suosio oli niin suurta, että kävelysauvoista tuli ajoittain pulaa. Naiset osoittivat aktiivisuutensa, sillä he saivat kasaan 1077 suoritusta ja miehet 554.
  Täyden vuorokauden käveli tällä kertaa 4 sauvakävelijää: Timo Lahola, Joel Naukkarinen, Juho Naukkarinen ja Matti Pieksemä. Uusi ennätys sekin tässä massaliikuntatapahtumassa. Joel Naukkarinen Ummeljoelta käveli epävirallisen nuorten maailmanennätyksen 120,3km. Miesten maailmanennätystä pitää hallussaan Itävaltalainen Walter Geckle 175km. Naisten ME:n on kävellyt saksalainen Hella Holzbauer 140,24km.
  6 hengen Polarhouse mökkiviikon ruska-aikana voitti Juho Naukkarinen. Mökki sijaitsee Posiolla Kirintövaaran maisemissa. Voittaja saa valita haluamansa viikon. Palkinnon lahjoitti Louhintaliike R.Häkämies. Tietoa mökistä löytyy tältä sivulta.
  Tulokset: Kävelijät tunneittain, Seurat


  IX 24h Sauvakävelytapahtuma Anjalassa 28-29.5.2010

  Uusi suoritusennätys 1227 syntyi 24 TUNNIN SAUVAKƒVELYSSƒ. Täyden vuorokauden kävelivät jälleen Timo Lahola ja Joel Naukkarinen kuten vuonna 2009. Ensimmäiselle tunnin taipaleelle lähti jopa 160 sauvakävelijää. Kuvia.


  VIII 24h Sauvakävelytapahtuma Anjalassa 5-6.6.2009

  Suorituksia kertyi yhteensä 991 kpl, joka on uusi komea ennätys. Tällä kertaa jopa kaksi kävelijää taivalsi täydet 24 tuntia , Timo Lahola ja Joel Naukkarinen. Hyvänä kakkosena Sinikka Söyring 18 tuntia. Muitakin hyviä suorituksia tehtiin. Eniten osallistuneita oli Anjalan Liitosta ja Inkeroisten Ladusta, 152 molemmista. Anjalan Jumppaseurasta kävelijöitä oli 130. Tästä taulukosta selviää kuinka paljon kävelijöitä oli tunneittain.